Ugašena TV 5 iz Niša

Radio-televizija 5 iz Niša večeras je, posle 18 godina rada, prekinula emitovanje programa, nakon što joj je RRA oduzela dozvole za emitovanje.

Izvor: Beta, Južne vesti

Petak, 02.11.2012.

20:04

Default images

Jedna od najgledanijih televizija u Nišu i regionu večeras je u Centralnim vestima u 18 sati emitovala samo jednu vest "Nema više Televizije 5", a u kadru je bila cela ekipa RTV 5.

"Punih 18 godina u ovom terminu centralne vesti Petice bile su najgledanija informativna emisija na ovom prostoru. Trudili smo se da vas na najbrži, najbolji i najobjektivniji način obavestimo o svemu za šta smo mislili da treba da znate. Vaše ogromno poverenje za sve ove godine nam je i najbolja potvrda da smo u toj nameri često uspevali", navodi se u saopštenju objavljenom na internet strani niške televizije.

Nakon što je Republička radio-difuzna agencija nedavno oduzela Televiziji 5 dozvolu za emitovanje zbog neplaćanja takse za regionalnu frekvenciju, pre nekoliko dana i kablovski operateri SBB i Kopernikus skinuli su program ove televizije sa svoje programske šeme.

Građani TV5 sada mogu pratiti samo preko Jotel KDS ili uživo na Internetu.

Niška TV 5 je ranije saopštila da je ovo posledica izuzetno loše finansijske situacije u kojoj se nalazi najgledanija niška televizija, za šta najvećim delom okrivljuju "nelojalnu konkurenciju" i "političke centre moći iz Beograda". Tekući račun TV5 u blokadi je već više od godinu i po zbog duga od skoro 40 miliona dinara.

Televizija 5 osnovana je pre 18 godina, kao prva privatna televizija u Nišu. Prema referentnim istraživanjima gledanosti agencije "Ipsos stratedžik marketing" iz novembra 2010. godine, sa skoro 55% gledanosti TV5 bila je ubedljivo najgledanija među lokalnim i regionalnim televizijama u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: