Uhapšen zbog slike paljenja Kurana

Uhapšen Beograđanin koji je pre nekoliko dana na svoj profil na Fejsbuku okačio fotografiju na kojoj se vidi kako pali Kuran.

Izvor: Kurir

Sreda, 31.10.2012.

13:22

Default images

Samo dan pošto je sporni snimak dospeo u javnost, Specijalno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, u saradnji s odeljenjem za javni red i mir beogradske policije, lociralo je i uhapsilo Predraga Ćosovića, prenosi Mondo pisanje Kurira.

"Osumnjičeni je priveden juče u prostorije beogradske policije zbog sumnje da je izazivao nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netrpeljivost. Sumnja se da je to delo počinio tako što je postavio sliku, odnosno snimak na kom se vidi kako pokazuje srednji prst i prinosi upaljač verskoj knjizi Kuranu, posle čega je knjigu zapalio", potvrdio je za "Kurir" Branko Stamenković, specijalni tužilac za visokotehnološki kriminal.

Prema njegovim rečima, za delo koje se Ćosoviću stavlja na teret zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora. Inače, saslušanje Predraga Ćosovića juče je trajalo nekoliko sati.

"Tužilaštvo će predložiti da mu se odredi policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, posle čega bi trebalo da bude priveden pred istražnog sudiju Višeg suda u Beogradu", objasnio je Stamenković.

Osim spornih fotografija i snimaka, Ćosović je na svom profilu na Fejsbuku „čestitao“ vernicima koji slave Bajram sledećim rečima: „Je.o vas Bajram, posle svega vi kao čestitate, ma mi Srbi smo sami sebi dovoljni. Srećan Bajram, Turci, ne dočekali sledeći“!

Na fotografijama Predraga Ćosovića vidi se da je ljubitelj tetovaža i da ih ima mnogo. Kao zanimanje naveo je da je trener, a osim toga, on je, navodno, pripadnik Zvezdine navijačke grupe "Četnici sever", iste u kojoj je i Ivan Bogdanov.

Fotografija koju je postavio Ćosović u regionu je prethodnih dana izazvala buru kritika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: