Bojovićevi žena i brat na slobodi

Barbara i Nikola Bojović, supruga i brat Luke Bojovića, pušteni su juče na slobodu, saznaje Press.

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2012.

10:12

Default images

Oni su, kako saznaje taj list, juče pre podne pušteni iz pritvorske jedinice zatvora "Fontakalent" u Alikanteu, gde su proveli 20 dana.

Bojovići su uhapšeni zajedno sa još 22 člana kriminalne grupe iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, osumnjičene za pranje novca i trgovinu narkoticima. Inače, hapšenje srpskih državljana je samo delić velike španske akcije koja i dalje traje i nosi oznaku poverljivosti. Saznanja o puštanju Barbare i Nikole Bojovića potvrdio je i Dragoslav Ognjanović, pravni zastupnik porodice Bojović u Srbiji.

"Barbara i Nikola su na slobodi. Njihovo puštanje pokazuje da je sve ovo bila farsa i da je sve što je ovde objavljeno izmišljotina. Da su neki opasni kriminalci, sigurno ih španski pravosudni organi ne bi pustili tako brzo iz pritvora", naveo je Ognjanović. Na pitanje šta se dešava sa postupkom protiv njih, on je kazao da trenutno ne raspolaže tim podacima. "Nisam se čuo s njima, najvažnije je da je Barbara otišla kući i da je sada sa decom", dodao je Ognjanović.

Španski policajci bili u Beogradu

Kako Press saznaje, aktivnosti srpske i španske policije u razotkrivanju svih zločina i članova klana Luke Bojovića i dalje traju.

"Španski operativci su juče boravili u Beogradu, gde su sa članovima radne grupe razmenili informacije. Otkriveni su novi podaci o zločinima koji su počinjeni prethodnih godina, a koji su verovatno delo klana Luke Bojovića. Takođe, razmenjeni su podaci o Barbari i Nikoli Bojoviću", saznaje Press u MUP-u Srbije.

Luka Bojović se već osam meseci nalazi u zatvoru u Madridu, u jednokrevetnoj ćeliji, tzv. samici, gde čeka ekstradiciju u Srbiju, gde je osumnjičen za monstruozna ubistva. Akcija u kojoj su uhapšeni Nikola i Barbara Bojović potpuno je odvojena od akcije u kojoj su uhapšeni Luka Bojović i odbegli članovi "zemunskog klana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: