N.Pazar: Pritvor zbog transparenta

Istražni sudija u Novom Pazaru odredio je pritvor petorici navijača Novog Pazara zbog isticanja uvredljivog transparenta na utakmici s beogradskim Radom.

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2012.

15:43

Default images

Međutim, u Višem sudu u Novom Pazaru ni posle nekoliko pokušaja novinarima Bete nisu želeli da kažu na koji vremenski period je određen pritvor Emiru R.(39), Edinu P.(30), Mirzi G.(30), Enesu V.(24) i Emiru H.(21).

Uhapšeni zbog isticanja transparenta na fudbalskoj utakmici s Radom na kojem je pisalo "Rešen rebus srce, bubreg, pluća, živela žuta
kuća".
Time se aludiralo na kosovske Srbe, žrtve trgovine organima na Kosovu i u Albaniji tokom rata 1999. godine.

Novopazarski navijači su tim transparentom odgovorili na poruku navijača Rada tokom meča u martu ove godine, kada su Beograđani na stadionu razvili transparent na kojem je pisalo: "Rešite rebus", a "rešenje" je bilo "Nož, žica, Srebrenica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: