Iskliznule cisterne, nema opasnosti

Na pruzi kod Prnjavora jutros je iskliznulo pet vagona cisterni, koje su prevozile kaustičnu sodu. Železnice Srbije su saopštile da nema opasnosti po okolinu.

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2012.

11:35

Default images

Nijedna od iskliznulih cisterni tovarenih lužinom, tj.kaustičnom sodom, ne curi i nije se prevrnula s koloseka.

Incident se dogodio u 6.05 sati na pruzi Šabac-Brasina-državna granica sa Republikom Srpskom, između železničkih stanica Ribare i Prnjavor Mačvanski.

Procenjuje se da će saobraćaj ponovo biti uspostavljen sutra uveče.

Vagoni koji su iskliznuli s pruge bili su u sastavu međunarodnog teretnog voza sastavljenog od 29 vagona, koji je iz Mađarske preko Rume i Brasine saobraćao za BiH.

Voz se prilikom iskliznuća ovih cisterni kretao brzinom od 20 kilometara na sat. Inače, prugom Šabac - Brasina odvija se samo teretni železnički saobraćaj, koji je trenutno u prekidu i biće ponovo uspostavljen nakon saniranja posledica ovog iskliznuća odnosno popravke pruge i vraćanja cisterni na kolosek.

Za Železnice Srbije remont pruge Šabac - Brasina jedan je od značajnijih zadataka u održavanju železničke infrastrukture, pa je već u toku popravka petnaestak kilometara duge deonice Štitar - Petlovača, svega nekoliko kilometara udaljene od mesta na kojem su danas iskliznule cisterne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: