SNS-SPS-SDPS nova vlast u Leskovcu

Predsednik Gradskog odbora SNS Goran Cvetanović potpisao je koalicioni sporazum sa predstavnicima SPS i SDPS o formiranju vladajuće koalicije u Leskovcu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.10.2012.

21:17

Default images

Nova vlast u ovom gradu će imati 48 odbornika, a u opoziciji će ostati samo odbornici DS.

Prema dogovoru, Cvetanović će biti gradonačelnik, socijalista Živojin Stefanović predsednik Skupštine, zamenik gradonačelnika će biti Dragan Jovanović iz JS, dok će mesto potpredsednika lokalnog parlamenta pripasti PUPS-u koji još treba da odredi ko će vršiti tu funkciju.

"Mi smo već napravili pre desetak dana većinu od 39 odbornika iz SNS, DSS, URS i NS i uloga centrala stranke u formiranju ovakve većine nije bila presudna, ali mi poštujemo dogovore pa smo otvorili vrata SPS i SDPS", kazao je on.

Cvetanović je podsetio da je odmah posle majskih izbora postojala većina od 41 odbornika, a da je potom došlo do "otimanja četiri odbornika URS i jednog DSS od strane DS", zbog čega je ta početna koalicija smanjena na nedovoljnih 36 odbornika.

"Pre nepunih 10 dana ja sam u ime SNS potpisao ugovor sa PUPS-om, koji imaju tri odbornika i došli smo do većine od 39 odbornika koja je bila sasvim dovoljna i kojoj se posle današnjeg sporazuma priključuju i šest odbornika SPS i tri odbornika SDPS u skladu sa republičkim dogovorom", naveo je on.

Cvetanović je dodao i da će nova većina ubrzo posle 6. novembra krenuti da sprovodi svoj program istaknut u kampanji, ali da zabrinjava "velika šupljina u budžetu".

On je najavio da će novo rukovodstvo ispitati poslovanje prethodne vlasti predvođene demokratama i bivšim gradonačelnikom Slobodanom Kočićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: