"Predstavnik Srba s KiM u dijalogu"

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić očekuje da će u narednih desetak dana Srbi s Kosova odrediti svog člana pregovaračkog tima.

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2012.

15:57

Default images

Pantić je za agenciju Beta kazao da Srbi s Kosova neće dati svog predstavnika u tim za sprovođenje do sada postignutih sporazuma s Prištinom, jer smatraju da su oni štetni po kosovske Srbe.

Prema njegovim rečima, uključivanjem u pregovarački tim mogu da doprinesu tome da rešenja koja će biti postignuta budu i u interesu kosovskih Srba, i u skladu sa državnim i nacionalnim interesima.

Prema njegovim rečima, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin je pozvao Srbe s Kosova da odrede svog predstavnika u pregovaračkom timu, kao i u timu za sprovođenje dosadašnjih dogovora s Prištinom.

"Naše (opštinske) skupštine su mišljenja da su sporazumi koji su do sada postignuti štetni po naše interese i zato nećemo odrediti člana ekipe za sprovođenje ovih dogovora, ali smo izrazili spremnost da odredimo člana pregovaračkog tima koji će voditi premijer Dačić u budućim pregovorima s Prištinom", rekao je Pantić.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica danas u Beogradu prisustvuje sednici parlamentarnog odbora za Kosovo i Metohiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: