Pajtić: DS nema pravo na raskol

Sasvim je izvesno da nema nikakvog raskola u DS, razdvajanja i deljenja ne može biti, jer na to nemamo pravo u ovako teškoj situaciji, kaže Bojan Pajtić.

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2012.

22:04

Default images

Potpredsednik DS je u Smederevu rekao da će DS 4. novembra, na sednici Glavnog odbora, potvrditi svoje opredeljenje da je stranka koja okuplja onaj deo biračkog tela u Srbiji koji snažno podržava proces evropskih integracija.

"DS je stranka koja okuplja najširi korpus obrazovanih ljudi, koji mogu da daju najsnažniji doprinos daljem procesu reformi u Srbiji. Ovo je proces o kome mogu samo da maštaju druge stranke. DS jeste stranka u kojoj je promena rukovodstva, promena programa, prirodan process i ocena rezultata izbora je prirodan proces", naglasio je Pajtić, a prenosi agencija FoNet.

On je dodao da je DS svestan svoje istorijske odgovornosti. i poručio da će, nakon izborne skupštine, DS ostati najsnažnija opoziciona stranka u zemlji.

"Ona mora da postoji kao snažna organizacija da bi bila korektivni faktor ovoj Vladi i istovremeno, DS je jedina stranka koja je u stanju da nametne svoj program celoj političkoj sceni, jer i današnja Vlada, bar deklarativno, sprovodi ono što je program DS", ocenio je Pajtić.

Pajtić je izrazio očekivanje da DS posle 25. novembra pokaže da je "najcivilizovanija i najdemokratskija organizacija u ovom društvu".

"Nama je bitno da okupimo sve resurse i privučemo nove ljude i deo intelektualaca, koji na ovim izborima nisu glasali, da više animiramo mlade.

Naša je misija i vizija da okupimo što širi korpus ljudi, a ne da ih se odričemo", rekao je Pajtić. "Pa, predsednik će biti gospodin Đilas", odgovorio je Pajtić na pitanje ko će biti predsednik DS i dodao da je aktuelni gradonačelnik Beograda "spreman da preuzme tu vrstu odgovornosti".

"To je jedan bremenit zadatak u ovako teškim političkim i ekonomskim okolnostima, ali će tu biti i drugi koji će pomagati u vođenju stranke, jer to nije individualan posao", istakao je Pajtić.

Pajtić je rekao da će DS biti spremna za izbore kadgod oni bili. "Videli smo u prvih sto dana Vlade, po prvi put, da neki srpski političar svađa Srbe i Grke. To nikada u istoriji nije bilo. Dakle, mnogo se paradoksa dešava i moguće je da će izbora biti na proleće. Kadgod oni bili, mi smo spremni i sigurni smo da na njima pobeđujemo", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: