Sud: Srbija da plati rezervistima

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu presudio je u korist srpskih rezervista, koji su zbog neisplaćenih dnevnica tokom NATO bombardovanja tužili državu.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 26.10.2012.

23:39

Default images

Presuda je doneta 10. jula, a ukoliko ne bude podneta žalba do 28. novembra, ona će biti pravosnažna i Vlada Srbije će najkasnije do maja naredne godine, svim rezervistima koji nisu dobili novac, morati da isplati zaostale dnevnice od po 30 evra, pišu "Novosti".

Koliki je tačan broj rezervista, koji nisu dobili dnevnice za učešće u poslednjem ratu, još se ne zna tačno, ali se pretpostavlja da ih ima više desetina hiljada. U proseku bi svaki rezervista trebao da dobije oko 200.000 dinara.

Mađarski građanski savez obavestio je građane mađarske nacionalnosti, njih više od 8.000, koji su takođe učestvovali u ratu da i oni imaju pravo na isplatu dnevnica i da što pre dostave potrebnu dokumentaciju - fotokopiju lične karte i fotokopiju vojne knjižice, sa beleškama o službi u vojsci za vreme bombardovanja - i dostave je Udruženju ratnih vojnih veterana Novom Sadu, piše ovaj list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: