Bakarec kriv zbog diskriminacije

Presuda protiv funkcionera DSS-a Nebojše Bakareca zbog diskriminacije LGBT osoba i govora mržnje postala je pravosnažna, saopštava Gej strejt alijansa.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2012.

14:38

Default images

Ovom presudom je Nebojši Bakarecu zabranjeno da ponavlja izvršenu diskriminaciju i naloženo mu je da tužiocu (GSA) isplati sudske troškove. GSA je tužila Bakareca zbog njegovog teksta "Drugi oktobar 2011.", objavljenog 16. septembra 2011. godine na sajtu Vidovdan.org, u kome je naveo da je homoseksualnost nenormalna i da je treba lečiti psihijatrima i psiholozima.

Sud je naveo da je iznetim stavovima u tom tekstu tuženi Bakarec prekršio zabranu govora mržnje predstavljajući istopolnu seksualnu orijentaciju kao bolest i kao nešto "nenormalno" i to putem javnih glasila.

Prvi osnovni sud u Beogradu je u julu zabranio funkcioneru DSS Nebojši Bakarecu da se nadalje diskriminatorski odnosi prema osobama homoseksualne orijentacije, a ta presuda je sada postala i pravosnažna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: