RTS: Ne otimamo novac od građana

Kolegijum RTS-a saopštio da se javni servis ne protivi ukidanju pretplate, ali da traži da se obezbedi rad te medijske kuće i njena samostalnost.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.10.2012.

18:33

Default images

Oni su saopštili da javni servis ne otima novac od građana.

"Što se nas tiče, država može sutra da ukine pretplatu. Neka održavanje javnog servisa u punoj funkciji prebaci na budžet a zakonom zaštiti samostalnost RTS-a", piše u saopštenju Kolegijuma RTS-a.

Kako je ukazano, javni servis voljom države i zbog rđavih i nesprovodivih zakona funkcioniše s polovinom mogućeg učinka, a uprkos tome je sedam godina zaredom program od najvećeg poverenja građana Srbije.

"Pretplatu nije uveo RTS, već država. Država godinama ne ispunjava svoj deo obaveza o sigurnom i dovoljnom finansiranju RTS-a. Pretplatu ne naplaćuje RTS, već zakonom predviđena državna kompanija. Ni u jednoj od brojnih komisija koje pripremaju predloge novih medijskih zakona, RTS nema svoje predstavnike", podsetio je Kolegijum javnog servisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

193 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: