Nagrada za Marka Somborca

Karikaturista Blica Marko Somborac dobitnik je nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost za 2012. godinu.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2012.

13:41

Default images

Žiri je odlučio da nagradu dodeli marku Somborcu jer on već godinama svojim nadahnutim i veštim crtačkim perom odslikava moderno srpsko društvo, zaglibljeno u blato korupcije, dirigovanih medija i tajkunskih interesa, sa nerazvijenim demokratskim institucijama.

Njegovi satirični stripovi u dnevnom listu "Blic" na maestralan način govore o "našim danima", odupirući se manipulacijama, demagogiji i kretenizaciji javnosti.

Ove godine, u užem izboru za nagradu "Dušan Bogavac" bili su i novinar Čaba Presburger, doskorašnji glavni urednik lista "Mađar so ", novinarski tim TV emisije Insajder i Centar za istraživačko novinarstvo NUNS-a.

Žiri je radio u sastavu Dinko Gruhonjić, Ljubomir Živkov, Vukašin Obradović, Filip Mladenović i Branka Bogavac.

Ceremonija dodele novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost održaće se u sredu, 24. oktobra 2012. u 12 sati u prostorijama NUNS-a, na II spratu Doma novinara Srbije, u Resavskoj ulici, 28.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: