Nikolić:Država se ne brani progonom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je da se država se ne brani tako što se proganjaju ljudi, nego na njenim granicama, po zakonu i časno.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2012.

20:24

Default images

Nikolić je na obeležavanju dana Bezbednosno informativne agencije poručio pripadnicima te službe da će im vlast pomoći da časno obavljaju svoj, kako je rekao, težak posao "i da uzdignute glave idu kroz narod, koji zna da oni čuvaju državu".

Predsednik Srbije je pozvao pripadnike BIA da ne izvršavaju naređenja koja su protivzakonita i da se slobodno njemu obrate ukoliko neko to od njih traži.

Premijer Ivica Dačić je rekao da je reforma BIA u pravcu moderne civilne službe bezbednosti jedan od prioriteta Vlade. On je rekao da je u nekim razgovorima sa stranim predstavnicima zaključio da oni imaju više informacija o tome šta se događa u Srbiji od njega, zbog čega je izdao nalog da nadležne službe snabdevaju svim bitnim podacima državne predstavnike i da BIA to i čini.

Direktor BIA Nebojša Rodić je rekao da su prioriteti te službe suprostavljanje najvećim pretnjama bezbednosti Srbije. Prema njegovim rečima, u ovom trenutku to su seperatističko -terorističke pojave na pojedinim delovima Srbije, unutrašnji i međunarodni terorizam, prikriveni nastup faktora usmeren protiv vitalnih nacionalnih interesa i organizovani kriminal koji, kako je naveo, ugrožava bezbednost države.

Rodić je naglasio da je put i napredak Srbije u evrointegracijama "neoktlonjiv", kao i napredak u postupku proširenja i razvoja demokratske kontrole sistema bezbednosti u skladu sa standardima razvijenih društava. Direktor BIA priredio je povodom 17. oktobra, Dana te agencije, svečani prijem, kojem su prisustvovali predstavnici državne vlasti, članovi Vlade, pravosuđa, vojske, policije, kao i crkveni velikodostvojnici i predstavnici verskih zajednica i diplomatski kor.

Pripadnici BIA položili su ranije vence ispred memorijalne ploče u sedištu te agencije na kojoj se nalaze imena poginulih radnika civilnih službi bezbednosti u Srbiji. Takođe, dodeljene su godišnje nagrade zaposlenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: