Kuzmanović prvi zvanični kandidat

Funkcioner DS, predsednik beogradske opštine Vračar Branimir Kuzmanović, predao je danas u sedištu te partije kandidaturu za predsednika DS-a.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 17.10.2012.

12:35

Default images

Kuzmanović je prvi zvanično predao kandidaturu, pred izbornu skupštinu DS-a, zakazanu za 10. novembar.

Posle predaje kandidature, Kuzmanović je novinarima rekao da su ga podržala 33 člana Glavnog odbora, a da podršku opštinskih odbora nije ni tražio.

"Nije važno šta želite da budete, već šta želite da postignete, a ja želim da postignem da se znanje članova DS-a iskoristi na doborobit zemlje", rekao je Kuzmanović.

Kuzmanović je član DS-a od 1990, a od 1996. je odbornik na Vračaru. Za predsednika opštine Vračar prvi put je izabran 2006, a zatim i 2008. godine. Rođen je 19. decembra 1968. u Beogradu i završio je Elektrotehnički fakultet.

Kandidature za mesto predsednika DS-a najavili su i sadašnji lider stranke Boris Tadić, njegov zamenik Dragan Đilas i nekadašnji predsednik vlade Zoran Živković.

Kandidature za izbor svih organa i tela DS-a, kao i imena delegata iz svakog odbora, treba da se dostave Sekretarijatu stranke najkasnije 15
dana pre održavanja Skupštine, propisano je pravilnikom DS-a.

Kandidat za predsednika stranke može biti svaki član kog predloži najmanje 15 opštinskih odbora, 30 članova Glavnog odbora, poslanički klub ili sto delegata Skupštine.

Kuzmanović je kandidaturu predao u pratnji svojih pristalica, među kojima su bili i član Izvršnog odbora DS-a Nebojša Antić, ali i Džo Bagerista, jedan od simbola 5. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: