Janjić u pritvoru, Drobnjak pušten

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević tvrdi da je to tužilaštvo profesionalno postupalo u predmetu "Nuba invest".

Izvor: B92

Subota, 06.10.2012.

18:40

Default images

Radisavljević kaže da je osumnjičeni v.d. direktor JP Putevi Srbija Zoran Drobnjak nakon davanja izjave u policiji pušten.

Pomoćniku Olivera Dulića, dok je bio ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje, Zoranu Janjiću, određeno zadržavanje od 48 sati, a već u nedelju bi trebalo da da izjavu i u Tužilaštvu, kaže Radisavljević za B92.

"Drobnjak i Janjić se sumnjiče da su tom prilikom favorizovali pomenutog investitora u pogledu brzine i redosleda izdavanja zahtevanih dozvola. Prema podacima koju je prikupila uprava kriminalističke policije, dozvole su izdate a da prethodno nisu pribavljeni svi potrebni uslovi i saglasnosti državnih organa, kao i javnih preduzeća lokalnih samouprava, i onih preko čijih teritorija je prelazila optička mreža. Ta preduzeća su ostala uskraćena za prihode koji im po zakonu i propisima pripadaju. Njihova visina će biti određena u nastavku postupka. Takođe je utvrđeno i različito postupanje ministarstva prilikom izdavanja dozvola Nuba invest u odnosu na sve druge investitore. Time je Nuba favorizovana, i omogućeno joj je da prva izgradi, počne eksploataciju optičke mreže“, kaže Radisavljević. Radisavljević dodaje da Dulić nije saslušan u policiji zbog poslaničkog imuniteta i da će to biti moguće pošto mu početkom nedelje u Skupštini bude ukinut imunitet.

„Želimo da u narednih desetak dana preduzmemo pojedine dokazne radnje a pre svega da ispitamo kao svedoke lica koja su zaposlena u ministarstvu i koja su sprovodila službene radnje u postupku izdavanja lokacijski i građevinskih dozvola o čemu ona po logici stvari imaju značajna saznanja i na taj način brzo završimo ovu fazu postupka“, kaže Radisavljević.

Radisavljević napominje da je Tužilaštvo u ovom, kao i u svim drugim predmetima, potpuno profesionalno postupalo i da su sve odluke donete u skladu sa informacijama i dokazima koje je prikupila policija u predistražnom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: