Nuba: Sve smo radili po zakonu

Slovenačka kompanija "Nuba savetovanje i investiranje", osnivač i vlasnik "Nuba invest doo", demantuje da je bilo nepravilnosti u vezi sa poslovanjem u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Subota, 06.10.2012.

11:46

Default images

U saopštenju firme se navodi da je "Nuba" radila sve po zakonu i da su na ime taksa i naknada platili u našoj zemlji više od tri miliona evra.

"Nuba invest", kako je navedeno u saopštenju, tražilo je i dobilo građevinsku dozvolu za postavljanje optičke mreže u skladu sa svim zakonskim procedurama.

"Nuba savetovanje i investiranje" je strani investitor koji je u izgradnju optičke mreže do sada uložio više od 40 miliona evra i na tim poslovima angažovao više od 1.000 ljudi u Srbiji.

"Svaka kompanija mogla je i može da se prijavi za postupak izdavanja dozvola za izgradnju ove vrste objekata", navode u "Nubi" u saopštenju koje je objavljeno nakon pokušaja privođenja bivšeg ministra Olivera Dulića.

U identičnoj proceduri izdata su, kako je navedeno, odobrenja za izgradnju telekomunikacione optičke mreže Telenoru i SBB - u na identičnim trasama, kao i "Nuba invest", ali je za njihovo izdavanje bilo potrebno manje vremene nego u slučaju "Nuba invest".

Sve te informacije dostupne su javnosti u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacijama od javnog značaja.

"Naglašavamo da je u postupku izdavanja dozvola učestvovalo više državnih institucija - Putevi Srbije, Telekom Srbije, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Republički geodetski zavod, MUP, reviziona komisija sastavljena od pet članova koja ispituje urednost dokumentacije i vrši kontrolu da li se postupak sprovodi u skladu za zakonima Srbije", kaže se u saopštenju.

Ta firma tvrdi i da su prilikom izgradnje pribavljene saglasnosti svih relevantnih javnih preduzeća koja su vlasnici instalacija na deonicama na kojima je građena telekomunikaciona mreža.

Takse plaćene Putevima Srbije i naknadedrugim državnim organima iznosile su do sada više od tri miliona evra.

"S obzirom na to da dolazimo iz EU, poslujemo u skladu sa evropskim zakonima. Istovremeno, kao i svi drugi privredni subjekti u Srbiji obavezni smo da poslujemo u skladu sa svim važećim zakonima i procedurama Srbje", ističu u toj firmi.

U saopštenju je naglašeno da je po izgradnji mreže, a u skladu sa zakonom, "Nuba invest" dobila sve neophodne sertifikate RATEL - a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: