Vučić: Zaštitili smo građane

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić poručio je, povodom odluke o zabrani "Parade ponosa", da država brine o bezbednosti svojih građana i da će to uvek činiti.

Izvor: Tanjug

Sreda, 03.10.2012.

20:57

Default images

"Država brine o bezbednosti svih svojih građana, država brine o bezbednosti imovine svih svojih građana i država će to uvek činiti", odgovorio je Vučić na pitanje novinara, u Domu vojske na likovnoj izložbi povoodm Nedelje kulture Iraka, Srbije kakvu je poruku država poslala odlukom o zabrani Parade, zakazane za 6. oktobar.

"Parada ponosa" kao i svi ostali skupovi najavljeni za subotu, 6. oktobar, zabranjeni su, a uslovi za takvu odluku su se stekli na osnovu svih procena bezbednosnih službi i preporuke Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, izjavio je premijer i ministar policije Ivica Dačić.

Dačić je rekao da je takva odluka doneta, jer postoje najava ozbiljnijeg ugrožavanja reda i mira i bezbednosti građana građana.

"U ovom trenutku smatramo da je Srbiji najmanje potrebno da dođe do sukoba i žrtava i da su se zato stekli uslovi da se zabrane svi skupovi zakazani za 6. oktobar, uključujući i šetnju u okviru 'Parade ponosa'", istakao je Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: