"Dulić prvo da se žali državi"

Beograd -- Vojin Dimitrijević kaže da bi Oliver Dulić, umesto što najavljuje da će tražiti zaštitu međunarodnog suda zbog hajke na njega, trebalo prvo da se obrati državi.

Izvor: B92
Podeli

On kaže da strane organizacije mogu da preuzmu ovakve slučajeve, ali tek kada domaći organi ne odrade taj posao. On navodi i da ambasade nisu adresa na kojoj bi ministar Dulić mogao da potraži pomoć.

"Ne znam sve detalje, jer tu štampu ne čitam, ali taj put od zemlje do inostranstva je dosta veliki i ako tu ima nekih elemenata hajke, koji pozivaju i na fizičke napade i na napade na porodicu, onda on mora da se obrati našoj državi da mu pruži zaštitu. Tek ako mu naša država ne pruži zaštitu, onda da se obrati međunarodnim organima", ocenjuje Dimitrijević.

"Drugo, strane ambasade ne mogu da rade takve poslove u našoj zemlji, pa ni u jednoj zemlji u kojoj su akreditovane, a međunarodni sudovi za zaštitu ljudskih prava deluju tek pošto se nešto desilo. Takođe, postoje međunarodne nevladine organizacije koje mogu da se suprotstave sistematskoj hajci protiv nekog čoveka koji se želi lažima i kampanjom uništiti", dodaje Vojin Dimitrijević.

Podsetimo, bivši ministar Oliver Dulić izjavio je juče da bi mogao da se žali stranim predstavništvima i međunarodnom sudu za ljudska prava zbog, kako je rekao, hajke koju protiv njega i njegove prodice vodi jedan beogradski list, zbog čega mu je ugrožena bezbednost, kao i bezbednost članova njegove porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu