"Dulić prvo da se žali državi"

Vojin Dimitrijević kaže da bi Oliver Dulić, umesto što najavljuje da će tražiti zaštitu međunarodnog suda zbog hajke na njega, trebalo prvo da se obrati državi.

Izvor: B92

Utorak, 02.10.2012.

09:04

Default images

On kaže da strane organizacije mogu da preuzmu ovakve slučajeve, ali tek kada domaći organi ne odrade taj posao. On navodi i da ambasade nisu adresa na kojoj bi ministar Dulić mogao da potraži pomoć.

"Ne znam sve detalje, jer tu štampu ne čitam, ali taj put od zemlje do inostranstva je dosta veliki i ako tu ima nekih elemenata hajke, koji pozivaju i na fizičke napade i na napade na porodicu, onda on mora da se obrati našoj državi da mu pruži zaštitu. Tek ako mu naša država ne pruži zaštitu, onda da se obrati međunarodnim organima", ocenjuje Dimitrijević.

"Drugo, strane ambasade ne mogu da rade takve poslove u našoj zemlji, pa ni u jednoj zemlji u kojoj su akreditovane, a međunarodni sudovi za zaštitu ljudskih prava deluju tek pošto se nešto desilo. Takođe, postoje međunarodne nevladine organizacije koje mogu da se suprotstave sistematskoj hajci protiv nekog čoveka koji se želi lažima i kampanjom uništiti", dodaje Vojin Dimitrijević.

Podsetimo, bivši ministar Oliver Dulić izjavio je juče da bi mogao da se žali stranim predstavništvima i međunarodnom sudu za ljudska prava zbog, kako je rekao, hajke koju protiv njega i njegove prodice vodi jedan beogradski list, zbog čega mu je ugrožena bezbednost, kao i bezbednost članova njegove porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: