Marković: Jahta je poklon od tasta

Bivši ministar Milan Marković kaže da je jahta zbog koje je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak poklon koji je njegova žena dobila od oca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.10.2012.

18:08

Default images

Agencija je saopštila da je Prekršajnom sudu u Beogradu podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, jer Marković nije u zakonom predviđenom roku, u Izveštaju o imovini i prihodima, prijavio bitne promene u imovini, odnosno da je njegova supruga tokom 2011. godine ugovorom o poklonu dobila jahtu "Prestiž 42".

"Jahtu je kupio moj tast i poklonio je svojoj kćeri, jedinici. Ja ni po kom zakonu ove zemlje nemam nikakva prava na tu imovinu, to ne spada čak ni u bračnu tekovinu, a moj tast je imovinu stekao mnogo pre nego što sam upoznao i njega i moju sadašnju suprugu", rekao je Marković Tanjugu.

Bivši ministar i funkcioner DS dodao je da će se drage volje odazvati pozivu Prekršajnog suda i da je uveren neće biti kažnjen zbog navodnog kašnjenja u prijavljivanju imovine.

Marković je rekao i da je u skladu sa zakonom prijavio svu imovinu koju poseduju on i njegova supruga, ali da se to, na neki način, prenebregava u saopštenjima Agencije.

On je dodao da mu je pomalo čudno to što je iz novina saznao da je Agencija podnela prijavu i da bi od njega saznala podatke, samo da ga je pozvala na bilo kakav razgovor.

"Nakon izvršenih provera kao i uvidom u spise predmeta Lučke kapetanije Beograd, nesporno je utvrđeno da je supruga Milana Markovića postala vlasnik jahte 'Prestige 42', dana 19.09.2011. godine, kao i da je njena vrednost 254.250 evra", navodi se u saopštenju Agencije.

To, kako se dodaje, prelazi iznos godišnje prosečne zarade koji su funkcioneri dužni da prijave kao promenu u vanrednom Izveštaju o imovini.

Funkcioner je bio obavezan, zaključuje se u saopštenju, da ovu promenu prijavi do 31. januara 2012. godine, a on je to učinio 2. jula 2012, po stupanju na novu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: