Marković: Jahta je poklon od tasta

Beograd -- Bivši ministar Milan Marković kaže da je jahta zbog koje je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak poklon koji je njegova žena dobila od oca.

Izvor: Tanjug
Podeli

Agencija je saopštila da je Prekršajnom sudu u Beogradu podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, jer Marković nije u zakonom predviđenom roku, u Izveštaju o imovini i prihodima, prijavio bitne promene u imovini, odnosno da je njegova supruga tokom 2011. godine ugovorom o poklonu dobila jahtu "Prestiž 42".

"Jahtu je kupio moj tast i poklonio je svojoj kćeri, jedinici. Ja ni po kom zakonu ove zemlje nemam nikakva prava na tu imovinu, to ne spada čak ni u bračnu tekovinu, a moj tast je imovinu stekao mnogo pre nego što sam upoznao i njega i moju sadašnju suprugu", rekao je Marković Tanjugu.

Bivši ministar i funkcioner DS dodao je da će se drage volje odazvati pozivu Prekršajnog suda i da je uveren neće biti kažnjen zbog navodnog kašnjenja u prijavljivanju imovine.

Marković je rekao i da je u skladu sa zakonom prijavio svu imovinu koju poseduju on i njegova supruga, ali da se to, na neki način, prenebregava u saopštenjima Agencije.

On je dodao da mu je pomalo čudno to što je iz novina saznao da je Agencija podnela prijavu i da bi od njega saznala podatke, samo da ga je pozvala na bilo kakav razgovor.

"Nakon izvršenih provera kao i uvidom u spise predmeta Lučke kapetanije Beograd, nesporno je utvrđeno da je supruga Milana Markovića postala vlasnik jahte 'Prestige 42', dana 19.09.2011. godine, kao i da je njena vrednost 254.250 evra", navodi se u saopštenju Agencije.

To, kako se dodaje, prelazi iznos godišnje prosečne zarade koji su funkcioneri dužni da prijave kao promenu u vanrednom Izveštaju o imovini.

Funkcioner je bio obavezan, zaključuje se u saopštenju, da ovu promenu prijavi do 31. januara 2012. godine, a on je to učinio 2. jula 2012, po stupanju na novu funkciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu