Održana komemoracija Raduloviću

Porodica, kolege, i prijatelji oprostili su se od novinara Srđana Radulovića, nekadašnjeg zamenika glavnog urednika Blica i glavnog urednika NIN-a.

Izvor: B92

Nedelja, 30.09.2012.

19:27

Default images

Radulović je preminuo u 55. godini, posle duge i teške bolesti. Novinarstvo je zavrsio na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Radio je kao novinar i urednik u više dnevnih i nedeljnih listova.

Veliki novinar i čovek. To su reči kojima kolege opisuju Srđana Radulovića.

"Nema čoveka novinara koji je imao sreć da radi sa njim da nije profesionalni dužnik našem Srkiju. Najbolji novinar i urednik Blica ali mnogih drugih novina i magazina. Mnogi novinar i urednici ne bi bili to što jesu da nisu prošli njegovu školu. Koliko je bio veliki novinar možda najbolje svedoče njegove ratne reportaže. U tim tekstovima nije bilo ni malo pristrasnosti i mržnje - to mogu samo najbolji", rekao je na komemoraciji Veselin Simonović.

"Ja sam tužan zato što sam izgubio kolegu sa fudbala, partnera u bilijaru, čoveka sa kojim sam mogao o svemu da pričam - o prirodi, o unucima i to je ono što me boli", naveo je Milenko Vasović.

Srđan Radulović rođen je u Kninu 1957. godine. Autor je knjige "Slobodna Krajina" koja je objavljena 1996. godine. Tokom karijere postavio je visoke profesionalne standarde u izveštavanju iz ratnih područja, analitičkom novinarstvu i uređivanju dnevnika i nedeljnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: