Ekshumacija kneza Pavla u Lozani

Ekshumacija posmrtnih ostataka kneza Pavla, knjeginje Olge i kneževića Nikole Karadjordjevića obaviće se danas u Lozani.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.09.2012.

00:51

Default images

Njihovi posmrtni ostaci biće, uz najveće državne počasti, izloženi 4. i 5. oktobra u Sabornoj crkvi u kojoj će se služiti liturgija za upokojene i pomen.

Posmrtni ostaci kneza Pavla i njegove porodice biće sahranjeni 6. oktobra u kripti crkve Svetog Djordja na Oplencu, preneo je RTS.

Organizacioni odbor Vlade Srbije za prenos posmrtnih ostataka članova porodice Karadjordjević kojom je predsedavao predsednik Srbije Tomislav Nikolić 21. septembra doneo je odluku da se jedni pored drugih na Oplencu sahrane knez Pavle, knjeginja Olga i knežević Nikola. Knez Pavle Karadjordjević, nekadašnji namesnik Kraljevine Jugoslavije, rehabilitovan je 15. decembra 2011. godine čime je poništena odluka iz 1945. kojom je proglašen za ratnog zločinca i čime su mu oduzeta gradjanska prava i imovina u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: