Ćulibrk odgovara: Nisam član DS

V. d. generalnog direktora Telekoma Srbije Predrag Ćulibrk demantovao je da je član bilo koje stranke, nakon tvrdnje DSS da se on nedavno učlanio u DS.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.09.2012.

11:44

Default images

"Na mesto vršioca dužnosti generalnog direktora kompanije Telekom Srbija predložen sam kao nestranačka ličnost i stručnjak u oblasti telekomunikacija i to je jedina istina", navodi Ćulibrk u izjavi dostavljenoj medijima, dodajući da su "samim tim netačne insinuacije da je član bilo koje stranke, ili da je to bio".

Ćulibrk je istakao da je svoj radni vek posvetio profesiji i da je uvek radio na ostvarivanju ciljeva i interesa kompanije, države i društva u celini.

Ćulibrk je rekao da je uveren da je na ovu funkciju predložen na osnovu radne biografije i postignutih rezultata na čelu M-tela BiH, koji su dostupni javnosti.

Poslanica DSS Sanda Rašković Ivić u Skupštini Srbije rekla je ranije da je Ćulibrk 10 dana uoči majskih izbora postao član DS.

Ona je upitala Vladu Srbije da li je upoznata sa tim i da li to podrazumeva zaustavljanje istraga "koje bi mogle i trebalo da budu sprovedene u toj kompaniji".

"Glavni lobista za njegov dolazak na tu poziciju bio je bivši direktor Branko Radujko, koji je istaknuti član DS. Tu se postavlja pitanje da li taj izbor podrazumeva zaustavljanje istraga koje bi mogle i trebalo da budu nastavljene u samom 'Telekomu Srbije'", rekla je poslanica DSS Sanda Rašković Ivić u delu sednice Skupštine Srbije u kome poslanici svakog utorka i četvrtka od predstavnika vlasti traže određene informacije.

Ona je upitala i da li je tačno da zato građani neće saznati "da li su neki visoki funkcioneri DS godinama izvlačili veliki novac iz 'Telekoma Srbije' i 'Telekoma Srpske' i da li će biti zaustavljena istraga o tome da je 'Telekom Srbije' kupio sportski kanal nezakonito i da se on dan-danas emituje nezakonito, jer nema dozvolu RRA".

"DSS i te kako pozdravlja borbu protiv korupcije, ali ovo šta se dešava sa 'Telekomom Srbije' jeste kontinuitet vlasti DS koji miriše na prikrivanje tragova", rekla je Rašković Ivićeva, podsećajući na izjavu predsednika vlade Ivice Dačića da je za novog direktora "Telekoma Srbije" postavljena nestranačka ličnost prvi put u njegovoj istoriji.

Ona je podsetila da DSS ne odobrava i ne prihvata postignute dogovore s Prištinom i da će epilog potražiti na Ustavnom sudu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: