Oglas u BiH: Glas na izborima 100€

Sarajevo -- Jedan birač u BiH svoj glas na predstojećim izborima prodaje za 100 evra ili ogrev "bilo kojoj od stranaka osim SDA" i to preko jednog sajta za oglase.

Izvor: B92, Slobodna Dalmacija
Podeli

Kako piše "Slobodna Dalmacija", oglas pod oznakom hitno, koji su pogledale stotine posetilaca portala pik.ba, pokrenuo je nove priče o masovnoj kupovini glasova u BiH.

Anonimni oglašivač je naveo da je moguća i zamena za ogrev za drva, ali je ubrzo oglas uklonjen. Ipak, danas se pojavio još jedan u kome je cena prepolovljena - sa 200 na 100 konvertibilnih maraka.

U tom slučaju nije moguća zamena za ogrev, ali oglašivač ističe da u zamenu za 100KM prodaje "jedan od tri glasa kojima raspolaže" i da je spreman da "kupcu" kao dokaz posle izbora priloži fotografiju listića i osobe koja je glasala.

Inače, "Slobodna Dalmacija" piše i da se za masovnu stranačku kupovinu glasova i nelegalno finansiranje kampanje najviše tereti Narodna stranka Radom za boljitak braće Lijanovića iz Širokog Brijega.

Dodaje se i da je "Transparensi" već prijavio tu stranku Tužilaštvu BiH.

Region

Dodik: BiH u fazi raspada

Banjaluka -- Predsednik RS Milorad Dodik kaže da je Bosna i Hercegovina u fazi "definitivnog raspada" koji bi, što se njega tiče, trebalo da se dogodi što je moguće pre.

Region nedelja 30.09. 12:27 Komentara: 44
strana 1 od 101 idi na stranu