Oglas u BiH: Glas na izborima 100€

Jedan birač u BiH svoj glas na predstojećim izborima prodaje za 100 evra ili ogrev "bilo kojoj od stranaka osim SDA" i to preko jednog sajta za oglase.

Izvor: B92, Slobodna Dalmacija

Utorak, 25.09.2012.

12:25

Default images

Kako piše "Slobodna Dalmacija", oglas pod oznakom hitno, koji su pogledale stotine posetilaca portala pik.ba, pokrenuo je nove priče o masovnoj kupovini glasova u BiH.

Anonimni oglašivač je naveo da je moguća i zamena za ogrev za drva, ali je ubrzo oglas uklonjen. Ipak, danas se pojavio još jedan u kome je cena prepolovljena - sa 200 na 100 konvertibilnih maraka.

U tom slučaju nije moguća zamena za ogrev, ali oglašivač ističe da u zamenu za 100KM prodaje "jedan od tri glasa kojima raspolaže" i da je spreman da "kupcu" kao dokaz posle izbora priloži fotografiju listića i osobe koja je glasala.

Inače, "Slobodna Dalmacija" piše i da se za masovnu stranačku kupovinu glasova i nelegalno finansiranje kampanje najviše tereti Narodna stranka Radom za boljitak braće Lijanovića iz Širokog Brijega.

Dodaje se i da je "Transparensi" već prijavio tu stranku Tužilaštvu BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: