Drecun na čelu Odbora za Kosovo

Beograd -- Poslanik SNS Milovan Drecun izabran je za predsednika skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, dok je izbor njegovog zamenika ostavljen za narednu sednicu.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Nakon imenovanja, Drecun je izjavio da će to skupštinsko telo tražiti od Vlade da što pre informiše Odbor o novoj strategiji o pokrajini kao i o sastavu novog pregovaračkog tima.

"Prioritet je da nas na jednoj od narednih sednica Vlada informiše o najznačajnijim elementima nove strategije o Kosovu koju priprema", rekao je Drecun agenciji Beta i dodao da će Odbor tražiti i informaciju o tome šta se dešava sa formiranjem novog pregovaračkog tima s Prištinom.

Odbor, čiju su članovi između ostalih i šef pregovaračkog tima bivše Vlade Srbije Borislav Stefanović i nekadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić, će prema rečima Drecuna, intenzivirati rad kako bi se u tom telu postigao konsenzus o pokrajini i kako bi on bio podrška zvaničnoj politici Beograda koja se tiče Kosova.

Drecun je najavio da će Odbor maksmimalnu pažnju posvetiti delovanju i kontroli rada Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Jovanović: Izbor Drecuna uvredljiv

Šef poslaničke grupe LDP Čedomir Jovanović izjavio je danas, povodom izbora Aleksandra Vulina za direktora vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju i Milovana Drecuna za predsednika skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, da ne može da se ponudi ništa što bi bilo više uvredljivo za sve demokratske snage u društvu.

"Time smo rekli ono što Srbija zapravo želi - konsantan sukob i permanentnu nestabilnost, jer kroz takvo ponašanje mi stalno trpimo nove argumente za čitav niz grešaka koje se ovde u drugom planu dešavaju", rekao je Jovanović.

On je novinarima u parlamentu rekao i da je jasno da se iza deklarativnih namera ove vlasti zapravo već sada može uočiti tendencija politike prema Kosovu o kojoj tek treba da se uspostavi konsenzus - "konstantna provokacija i to ne samo kosovskih Albanaca nego i pristojnog sveta u Srbiji".

Jovanović je dodao i da LDP nema nikakvu obavezu prema vladajućoj kolaliciji koja "na ovakav način misli da vodi zemlju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 154 idi na stranu