"Pajtić sazreo da bude lider DS-a"

Novi Sad -- Funkcioner Demokratske stranke Oliver Dulić ocenio je da je potpredsednik te stranke i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić sazreo da bude predsednik DS.

Izvor: Tanjug
Podeli

Dulić je za televiziju Vojvodine rekao da bi voleo da se Pajtić kandiduje dodavši da je na njemu da to i odluči.

"Za dva kandidata koji danas figuriraju (Boris Tadić i Dragan Đilas) imam ogromno poštovanje i veliko prijateljstvo, ali možda će biti još neko od kandidata", rekao je on.

Dulić je naveo i da bi voleo kada bi se još neko iz Vojvodine kandidovao za predsednika DS ocenivši da "bi to unelo neophodnu dinamiku, a mislim i da bi to možda bilo rešenje svih ovih problema koji čekaju DS".

Upitan da li misli na Pajtića, Dulić je odgovorio potvrdno, precizirajući da misli da je Pajtić - "sazreo da bude dobar predsednik (DS)", dodavši da o toj kandidaturi Pajtić treba sam da odluči.

"Naravno, mislim da bi i Tadić bio izuzetan i Đilas, ali mislim da je izlaz iz situacije u kojoj se mi (DS) nalazimo - suočavamo se sa teškom kampanjom od koje će stranka imati ogromne štete - mislim da bi to (kandidovanje Pajtića) bio najbolji mogući izlaz ", rekao je on.

Dulić je naveo i da će se, ukoliko se Pajtić ne kandiduje, opredeliti za jednog od kandidata za predsednika naglasivši da se on lično neće kandidovati ni za jednu stranačku funkciju i da će se posvetiti svojoj struci i porodici.

Politika

strana 1 od 8363 idi na stranu