"PUPS nije privezak ni SPS ni SNS"

Zamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić kaže za "Novosti" da je odluka da se vlast na lokalu po svaku cenu prekomponuje je katastrofalna.

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2012.

23:01

Default images

"Partije su se pretvorile u fudbalske klubove, odbornici kao da su na transfer listama, a postoje i tarife za prelazak na drugu stranu. Umesto da nešto konkretno rade, funkcioneri samo sede i prave kombinacije kako će koga srušiti i koju će većinu napraviti", rekao je on.

Krkobabić je dodao da nije dobro da se isti scenario dogodi i u Beogradu gde vlast odlično funkcioniše.

Upitan da li će PUPS podržati smenu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, ako bude zatražena, rekao je da ne postoje razlozi za njegov opoziv.

"Demokrate imaju 50 odbornika, a naša partija četiri plus jednog koji je nestranačka ličnost. To znači da zajedno imamo 55 odbornika, što je tačno polovina od ukupnog broja u Skupštini grada, i to je dovoljno da se spreči opoziv gradonačelnika, ukoliko bi to pitanje uošte došlo na dnevni red", kazao je on.

Krkobabić je naveo da PUPS ima dogovor sa Đilasom da najugorženiji penzioneri od sledeće godine primaju pomoć od 20.000 dinara. Takođe, naveo je i da je definisan socijalno preduzetništvo koje će uposliti jedan odsto radno aktivnog stanovništva.

Na pitanje da li će PUPS promeniti mišljenje ako SPS i SNS dogovore da smene Đilasa, odgovorio je: " Nismo privezak ni SPS ni SNS i za ono sa čim nismo upoznati nećemo glasati. Takođe, poenta nije u pravljenju nove većine, već aktivna socijalna politika i pravljenje modela koji se u Beogradu pokazao kao dobar".

Ceo intervju možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: