Dačić sa Džombićem u Banjaluci

Predsednik Vlade Ivica Dačić sastao se sa premijerom Republike Srpske Aleksandrom Džombićem u Banjaluci.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.09.2012.

00:14

Default images

Premijer Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas u Banjaluci da bi bilo veoma loše da su hapšenja kadrova Socijalističke partije Republike Srpske (SP RS) izvršena po političkoj liniji, ali da svako ko je vršio krivična dela treba da odgovara bez obzira na stranačku pripadnost.

"Mislim da tome treba pristupiti profesionalno i odgovorno i dobro analizirati da li postoje dokazi ili ne", kazao je Dačić novinarima posle sastanka sa premijerom RS Aleksandrom Džombićem.

U poslednjih mesec dana u RS su zbog primanja mita uhapšena trojica visokih funkcionera SP RS, a predsednik ove stranke Petar Djokić izrazio je sumnju da su hapšenja sračunata kako bi se onemogućila pobeda pojedinih kandidata SP RS-a na predstojećim lokalnim izborima.

Dačić je rekao da ne veruje da ova hapšenja mogu da umanje bilo čiji rezultat, navodeći da "rezultat ne zavisi od hapšenja".

Lider SPS-a će večeras u Banjaluci prisustvovati centralnom predizbornom skupu SP RS-a.

Dačiću je ovo prva poseta Republici Srpskoj otkako je krajem jula ove godine postao premijer, međutim to nije i prvi susret sa Džombićem, pošto se sa predsednikom Vlade RS sastao u Beogradu krajem avgusta.

Oni su se tada saglasili da je potrebno konkretizovati saradnju u svim oblastima društvenog života.

Dačić i Džombić su se u Beogradu takođe složili da se moraju poštovati odredbe Dejtonskog sporazuma koji ne sme da se menja bez saglasnosti sva tri naroda BiH i oba entiteta.

Premijer RS tada je najavio i zajedničku sednicu dve vlade u oktobru ove godine koja će imati za cilj da se bolje poveže "gotovo jedinstven ekonomski prostor Srbije i RS".

Dačić je pre tri dana završio dvodnevnu posetu Sarajevu, tokom koje je razgovarao s najvišim državnim zvaničnicima Bosne i Hercegovine i učestvovao na međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji.

Dačić je u Sarajevu učestvovao u trilateralnom sastanku sa ministrima unutrašnjih poslova BiH i Crne Gore, Sadikom Ahmetovićem i Ivanom Brajovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: