Komandir suspendovan zbog Vulina

Zvečan -- Vršilac dužnosti komandira policijske stanice u Zvečanu Dejan Vidojević suspendovan je danas posle podne zbog posete Aleksandra Vulina.

Izvor: Beta
Podeli

Portparol Kosovske policije Besim Hoti je za agenciju Beta rekao da je Vidojević suspendovan na 48 sati sa mesta v.d. komandira policijske stanice i da će nakon isteka kazne o njegovoj sudbini odlučivati inspektorat policije.

"Vidojević je suspendovan naredbom direktora regionalne policije zbog nepoštovanja odredbi vezanih za posetu delegacije iz Beograda - direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju", kazao je Hoti.

Prema rečima Hotija, Vidojević nije poštovao naredbu komande Kosovske policije koja nije dala dozvolu Vulinu da poseti Kosovo.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin danas je bez najave doputovao u Zvečan gde je prisustvovao zajedničkoj sednici odbornika iz četiri opštine sa severa Kosova, na kojoj je razgovarano o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji.

Vulin je na sednici naveo da je na sever Kosova ušao preko Jarinja i pored toga što mu je rečeno da će biti uhapšen.

Naveo je da je spreman i pored zabrane da dolazi u Pokrajinu kako bi sa srpskim narodom podelio brige i poručio da će institucije Srbije opstati na Kosovu.

"Rekli su da ne treba da dodjem i da treba da me uhapse. A ne daju mi da dodjem da ne bi čuli ovo što imamo da kažemo jedni drugima", rekao je Vulin i od žitelja severnog Kosova zahtevao da se ne suprotstavljaju ukoliko policija dodje da ga hapsi.

Kosovo

strana 1 od 2532 idi na stranu