Erdogan: BiH posebna za Tursku

Sarajevo -- Bosna i Hercegovina i njeni narodi za Tursku imaju posebnu važnost i zauzimaju značajno mesto, i tako će i ostati, kaže turski premijer Redžep Tajip Erdogan.

Izvor: Tanjug
Podeli

Erdogan se danas susreo sa članovima Predsedništva BiH.

Bez obzira da li se radi o vojnim, politickim, ekonomskim, istorijskim, kulturnim odnosima oni će nastaviti da idu u istom smeru, rekao je Erdogan na konferenciji za novinare.

"Ponovili smo svoju neizostavnu pomoć i podršku kada je u pitanju evroatlanska integracija BiH i posebno podvukli podršku u vezi integracije BiH sa NATO", kazao je Erdogan.

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je kazao da je tokom susreta bilo reči i o mogućnostima unapredjenja ekonomskih odnosa.
Erdogan je naveo da obim trgovinske razmene od 400 miliona dolara nije na zadovoljavajućem nivou, izrazivši nadu da će se u skoro vreme povećati i kada će se govoriti "ne u milionima, već milijardama".

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima u BiH, Erdogan je izrazio želju da 7. oktobar protekne u najboljem redu, prenela je Fena.

"Nemojte se deliti, budite jedinstveni, budite postojani, budite čvrsti i zdravi, jer BiH zauzima posebno mesto u balkanskoj regiji", poručio je Erdogan, kome će biti uručena nagrada "Isa-beg Ishaković". Kako je planirano Erdogan će u BiH boraviti do subote uveče.

Region

strana 1 od 3455 idi na stranu