Odloženo suđenje za stanove

Suđenje grupi bivših funkcionera SPS-a i JUL-a zbog optužbi za malverzacije sa državnim stanovima ponovo je danas odloženo i to šesti put.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.09.2012.

12:54

Default images

Naredni pretres zakazan je za 19. novembar.

Optužnica protiv bivše sekretarke vlade Živke Cice Knežević kao i još deset njenih saradnika podignuta je pre gotovo 10 godin , ali usled brojnih izostanaka optuženih, njihovih branilaca, promena sudskih veća i drugih razloga nikako da se privede kraju.

Razlog današnjeg odlaganja je takođe nedolazak pojedinih optuženih na suđenje koje se odvija pred Višim sudom u Beogradu.

Prema novoj optužnici Višeg tužilaštva za zloupotrebu službenog položaja sudi se udovici bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i nekadašnjoj predsednici JUL-a Miri Marković, koja u Rusiji uživa status političke izbeglice i u toj državi ne može da bude uhapšena po poternici srpskog Interpola, koja je raspisana za njom.

Prema optužnici, ona je oktobra 2000. godine, koristeći svoj tadašnji društveni položaj kao predsednica Jugoslovenske levice, uticala da se Iloni Pešić, dadilji njenog unuka, nelegalno dodeli stan.

Podizanjem nove optužnice protiv nje krivično delo je prekvalifikano na teži oblik da bi bilo sprečeno zastarevanje krivičnog gonjenja.

Na optuženičkoj klupi su, pored Kneževićeve, nekadašnji direktor Uprave carina Mihalj Kertes, zbog čijih je izostanaka ovo suđenje odlagano više puta, jer se pred Specijalnim sudom protiv njega vode još tri odvojena procesa zbog šverca cigareta devedesetih.

Optuženi za nelegalno prisvajanje stanova iz Fonda Vlade Srbije 2000. godine su i Branislav Ivković, Miloš Lončar, Danilo Pantović , Petar Zeković, Zoran Perić, Miloš Batina i Milun Milošević. Protiv Bratislave Morine postupak je obustavljen zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: