Radnici u šetnji protiv korupcije

Beograd -- Pokret za slobodu zatražio je da nova vlast proširi spisak spornih privatizacija, a da se radnicima omogući učešće u preispitivanju spornih privatizacija.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Predstavnik Pokreta za slobodu Milenko Srećković je na konferenciji za novinare istakao da je aktivno učešće radnika u preispitivanju spornih privatizacija neophodno kako taj proces ne bi bio lažiran.

Srećković je poručio da se mora proširiti spisak od 27 spornih privatizacija i da nije dovoljno samo utvrditi krivičnu odgovornost za loše privatizacije, već da će Pokret tražiti odštetu u vidu obnavljanja ili očuvanja proizvodnje, koja je uništena tokom neodgovorne privatizacije.

Kako je dodao, neophodna je i bolja zaštita prava radnika, a pre svega treba sprečiti otpuštanja radnica na trudničkom bolovanju neprodužavanjem ugovora na određeno.

Srećković je za Tanjug rekao da Pokret, koji je osnovan 2004. godine, okuplja između 300 i 400 članova i aktivista, radnika različitih preduzeća.

Predstavnici Pokreta danas po podne okupiće se ispred Agencije za privatizaciju i nakon protestne šetnje centrom Beograda, koju je, prema Srećkovićevim rečima, MUP odobrio, krenuće ka zgradi Predsedništva da predaju svoje zahteve predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Prema njegovim rečima, u protestnoj šetnji biće radnici Srboleka, Trudbenika, Prosvete, Severa, Jugoremedije, Želvoza, Vršačkih vinograda.

Prethodni protest Pokreta za slobodu održan je 17. aprila ove godine ispred zgrade Vlade Srbije kada je njihov zahtev bio da se odšteta zbog korupcije u privatizaciji odredi tako da se obnovi proizvodnja u pojedinim firmama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu