Uhapšen zbog pljačke od pre 18 god.

Beč -- Nakon više od 18 godina od pljačke jedne banke u Minhenu jedan srpski državljanin osumnjičen za to krivično delo uhapšen je danas u austrijskoj pokrajini Tirol.

Izvor: Tanjug
Podeli

U mestu Hal uhapšeno lice je osumnjičeno da je, zajedno sa još četvoricom, 1994. godine opljačkalo jednu banku u Minhenu, i to na veoma brutalan način, saopštila je policija.

Nakon krivičnog dela 43-godišnjak je pobegao u Srbiju.

Pljačkaši su uspeli da iz banke odnesu oko 1,4 miliona nemačkih maraka, a nemačka policija je dugo tragala za osumnjičenim, protiv kojeg je izdat nalog EU za hapšenje zbog otmice, uzimanja taoca, kao i zbog teškog oblika iznude.

Kako je saopšteno u Beču, osumnjičeni je u Srbiji od 2001. do ove godine bio u zatvoru zbog ubistva.

On nije hapšen u Srbiji, jer je nemačka policija izdala nalog u EU. Kada je izašao iz zatvora, osumnjičeni je promenio ime i došao je u Austriju.

U saradnji sa austrijskom policijom nemačke vlasti su uspele da uhapse lice, za koje se tvrdi da je opasno, pa su tom prilikom korišćene i specijalne jedinice Kobra.

"Prilikom hapšenja osumnjičeni nije pružao otpor", istakao je portparol policije Mario Hejl, dodajući da je on smešten u istražni pritvor u Insbruku, a narednih dana biće prebačen u Beč, pre nego što bude predat minhenskim vlastima.

Hronika

strana 1 od 3977 idi na stranu