U Teheranu sutra demonstracije

Teheran -- Iranske vlasti su ocenile kao "gnusan" film u kojem se vređa islam, prenose mediji ove zemlje i najavljuju za sutra demonstracije u Teheranu.

Izvor: Beta
Podeli

Demonstracije će se održati ispred švajcarske ambasade koja predstavlja interese SAD.

"Islamska Republika Iran žestoko osuđuju uvredu islama i saoseća sa islamskim uvređenim narodom", izjavio je portparol ministarstva inostranih poslova Ramin Mehmanparast u saopštenju koji su preneli iranski mediji.

Mehmanparast je rekao da "sistematsko ćutanje američke vlade o ovakvim gnusnim činovima ... predstavlja glavni razlog za nastavak takvih dela, a američka vlada odgovorna je da zaustavi takve opasne tendencije".

Iranski zvaničnik nije pomenuo napad na američki konzulat u Bengaziju u Libiji posle filma "Innocence of Muslims". U tom napadu je poginulo četvoro Amerikanaca, među kojima i ambasador SAD.

Izraelsko-američki reditelj filma, okvalifikovao je islam kao "rak".

Iranski mediji su najavili demonstracije sutra u podne u Teheranu ispred švajcarske ambasade, navodeći da je organizator demonstracije jedna studentska islamska organizacije.

Demonstracije se organizuju kako bi se "osudila uvredljiva akcija Amerikanaca protiv svetih likova islama". "Pozivamo sve Irance da dođu", rekao je generalni sekretar studentske organizacije Abolfazl Šamandi.

Stranim novinarima je zabranjeno da pokrivaju taj događaj.

Svet

Meksiko: 16 poginulih u sudaru

Matamoros -- Najmanje 16 ljudi je poginulo na severu Meksika, u sudaru traktora sa prikolicom i kamiona u kome su bili članovi tri porodice, saopštile su vlasti Meksika.

Svet nedelja 30.09. 20:41 Komentara: 0

Blaža kazna za pokajanje

Moskva -- Ruska pravoslavna crkva založila se za blažu kaznu članicama benda "Pusi rajot" ako se pokaju zbog pevanja molitve protiv predsednika Rusije Vladimira Putina.

Svet nedelja 30.09. 18:31 Komentara: 12
strana 1 od 289 idi na stranu