U Teheranu sutra demonstracije

Iranske vlasti su ocenile kao "gnusan" film u kojem se vređa islam, prenose mediji ove zemlje i najavljuju za sutra demonstracije u Teheranu.

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2012.

22:16

Default images

Demonstracije će se održati ispred švajcarske ambasade koja predstavlja interese SAD.

"Islamska Republika Iran žestoko osuđuju uvredu islama i saoseća sa islamskim uvređenim narodom", izjavio je portparol ministarstva inostranih poslova Ramin Mehmanparast u saopštenju koji su preneli iranski mediji.

Mehmanparast je rekao da "sistematsko ćutanje američke vlade o ovakvim gnusnim činovima ... predstavlja glavni razlog za nastavak takvih dela, a američka vlada odgovorna je da zaustavi takve opasne tendencije".

Iranski zvaničnik nije pomenuo napad na američki konzulat u Bengaziju u Libiji posle filma "Innocence of Muslims". U tom napadu je poginulo četvoro Amerikanaca, među kojima i ambasador SAD.

Izraelsko-američki reditelj filma, okvalifikovao je islam kao "rak".

Iranski mediji su najavili demonstracije sutra u podne u Teheranu ispred švajcarske ambasade, navodeći da je organizator demonstracije jedna studentska islamska organizacije.

Demonstracije se organizuju kako bi se "osudila uvredljiva akcija Amerikanaca protiv svetih likova islama". "Pozivamo sve Irance da dođu", rekao je generalni sekretar studentske organizacije Abolfazl Šamandi.

Stranim novinarima je zabranjeno da pokrivaju taj događaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: