"Srbija bi da kvari veselje Kosova"

Objava da srpsko pravosuđe ima svedoka trgovine organima je pokušaj da se baci senka na proslavu kraja nadzirane nezavisnosti Kosova, kaže Enver Hodžaj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.09.2012.

00:49

Default images

"Imali smo precizne informacije dosta unapred... da će Srbija izaći sa lošim vestima o Kosovu. Mi ne znamo detalje tih informacija, ali je tačno da će Srbija pokušati da baci senku na veliki dan za Kosovo", rekao je šef diplomatije Kosova Enver Hodžaj za agenciju Frans pres.

Međunarodna upravljačka grupa za danas je najavila zvanično proglašenje odluke o prestanku nadgledane nezavisnosti Kosova. Priština je pripremila veliku proslavu tim povodom.

"Trenutak izabran za objavljivanje takve informacije je uobičajen za propagandu jedne zemlje koja uvek funkcioniše po pravilima 'Hladnog rata' i takva jedna informacija ne treba da iznenadi ni Kosovo ni svet", rekao je Hodžaj.

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je juče Frans presu da pravosuđe ima svedoka koji je učestvovao u trgovini ljudskim organima Srba tokom konflikta na Kosovu.

"Imamo osobu koja svedoči o medicinskoj proceduri rađenoj na severu Albanije, odnosno o vađenju organa otetim Srbima tokom konflikta 1998-99. na Kosovu" između OVK i srpskih snaga, rekao je Vukčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: