Palma "izveo" Srbiju na more

Beograd -- Dragan Marković Palma stavio je zastavu Srbije na parče zemlje u Grčkoj, od dva hektara, preko puta ostrva Tasos, koju je dobio na poklon od grada Hrisopuli.

Izvor: B92
Podeli

"Gde mi pobodemo zastavu to je naše i želim da vam kažem da smo mi Srbi poznati da tamo gde je srpska zastava tu je i srpska zemlja", rekao je gradonačelnik Jagodine prilikom preuzimanja dva hektara zemlje uz grčku obalu na Egejskom moru.

Grčki grad Hrisopuli je prošlog septembra poklonio Jagodini ukupno pet hektara zemlje uz obalu, u Keramotiju, na kojoj će Jagodina izgraditi hotel za letovanje dece iz socijalno ugroženih porodica.

"Da vas informišem da hoćemo da napravimo nekoliko hotela i da će veći deo kapaciteta koristiti đaci iz Jagodine i studenti jer ih već sedam godina šaljemo besplatno", pojasnio je Marković prilikom stavljanja zastave Srbije na dva hektara zemlje preko puta Tasosa.

Sa druge strane, Jagodina je Grčkoj poklonila tri hektara zemlje u industrijskoj zoni uz Koridor 10, gde će Grci moći da investiraju.

Jagodina je 2008. godine potpisala Povelju o bratimljenju sa grčkim gradom Hrisopuli, a do sada se Jagodina pobratimila sa četiri grada u Grčkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu