GSA: Pretučen gej mladić u parku

Beograd -- Gej strejt alijansa saopštila je da je nekoliko osoba pretuklo gej mladića V. M. (25) i uz oštru osudu nasilja zatražila od nadležnih da uhapsi počinioce.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako je navedeno, napad se dogodio u noći između 7. i 8. septembra u parku u Fruškogorskoj ulici u Beogradu, a policiju je obavestio drug pretučenog koji je uspeo da pobegne.

Dodaje se da su gej mladića pretukla šetorica mladića uz pogrdne uzvike, a da je policija došla na mesto napada nekoliko minuta posle poziva ali da su napadači pobegli.
Od nadležnih GSA traži "da ovaj i sve prethodne slučajeve nasilja bez odlaganja rasvetle, indentifikuju počinioce i privedu ih pravdi".
U Ministarstvu unutrašnjih poslova potvrdjeno je danas Tanjugu da je napad prijavljen policiji i da se inteznivno radi na ravetljavanju svih okolnosti i pronalažaenju počinioca.

Petrušić: Hitno pronaći počinioce napada

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić večeras je najoštrije osudila napad na mladića, pripadnika LBGT populacije u centru Beogradu i zatržila od nadležnih da adekvatno kazne napadače.

Petrušić u saopštenju zahteva od nadležnih "da hitno pronadju počinioce ovog napada, da ih privedu pravdi i adekvatno kazne".

Ona je podsetila "da će se za manje od mesec dana održati 'Parada ponosa' i da su u prvoj nedelji oktobra najavljene brojne manifestacije LGBT organizacija".

Petrušić upozorava da je i zato "u ovom periodu neohodno preduzeti sve mere kako bi se ove aktivnosti održale u sigurnom i bezbednom okruženju".

Istovremeno, naglasila je ona, "potrebno je i efikasno sankcionisati svaki vid nasilja, pretnji i govora mržnje nad ovom populacijom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 108 idi na stranu