"Nije sazrelo vreme za Nikolića"

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ponovio je u petak da još nije sazrelo vreme za sastanak s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

19:23

Default images

Rekavši da verovatno nije sazrelo vreme, Josipović je u razgovoru za Medija servis izjavio da je "važno da ljudi veruju da dva predsednika svojim sastankom mogu nešto dobro napraviti".

"Pa čak i kad bismo mi imali najbolje moguće međusobne odnose, a nemamo ih jer smo se sreli tek jedanput slučajno i rukovali se u Londonu, to ne bi bilo dovoljno", kazao je Josipović.

Josipović je rekao da je odlučio da stavi tačku na sukob s predsednikom Srpskog narodnog veća Miloradom Pupovcem.

"Ono šta sam žeeio da postignem, izgleda da se događa ovog trenutka. Vidim danas u svim medijima zapravo da i predstavnici SNV-a i predstavnici vlade, pa i novinari, konstatuju da je postojeći sistem finansiranja iz budžetskih rezervi nepravedan", kazao je Josipović. On očekuje da vlada, ne odmah, ali vrlo brzo, promeni način finansiranja.

Na pitanje da li mu je žao što se u polermici koristio uvredljivim izrazima i tvrdnjama kao što su da "Pupovac reketira vladu" ili da piše tekstove uredniku nedeljnika "Novosti" Ivici Đikiću, Josipović je rekao da "kad se rasplamsa politička rasprava i kad se raširi kao što se ova raširila, onda se koriste i neke reči koje inače čovek ne bi upotrebio".

"Mislim da je dobro iz svega toga izvući pouku", rekao je Josipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: