Đukanović veruje u pobedu

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović izrazio je uverenje u pobedu na parlamentarnim izborima zakazanim za 14. oktobar.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

16:35

Default images

On je, međutim, izbegao da odgovori da li će on biti nosilac izborne liste vladajuće koalicije.

DPS će na tim izborima nastupiti u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom i Liberalnom partijom. Upitan da li će biti nosilac izborne liste vladajuće koalicije, Đukanović je kazao da se o tome još nije razgovaralo.

"Mesni i opštinski odbori trenutno predlažu kandidate za izbornu listu, kako bi se definisao okvir za selekciju, pa ćemo videti ko je najpodesniji da artikuliše naše političke interese, odnosno koja nam ličnost garantuje dobar izborni rezultat", naveo je on.

Đukanović je novinarima u Mojkovcu rekao da je DPS, pored saradnje s postojećim koalicionim partnerima, spremna na dalje širenje tog saveza.

"Ko god pokazuje interes da sa nama radi na pitanjima ostvarivanju prioritetnih ciljeva državne politike dobro je došao. DPS bez puno razmišljanja pokazuje otvorenost da širi taj front, čak nezavisno od toga šta o tome misli naš prvi koalicioni partner - SDP", kazao je lider DPS-a.

Komentarišući dešavanja u Socijalističkoj narodnoj partiji, čiji je deo funkcionera, nakon odluke Glavnog odbora o samostalnom nastupu na izborima, odlučio da pristupi Demokratskom frontu, Đukanović je rekao da ga nije iznenadila situacija u najjačoj opozicionoj stranci, navodeći da je to samo odloženi efekat koji se nazirao poslednjih godina.

"Dogodilo se nešto što se moralo dogoditi i što će pomoći SNP-u da sebe jasnije profiliše i da nastavi da igra značajnu ulogu na crnogorskoj političkoj sceni", kazao je on.

Lider DPS-a je istakao da je Crna Gora važan fakor stabilnosti i lider u evroatlantskim integracijama u regionu.

Đukanović je naveo da Crna Gora gradi dobre odnose sa svim susedima, kao i da je opredeljena da dinamično usvaja standarde za članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u.

"Razuverili smo sve skeptike koji su pokušali da nas odvrate od ideje nezavisnosti", kazao je Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: