"Ispitati malverzacije u prosveti"

Društvo direktora škola Srbije zatražiće od MUP-a da ispita tvrdnje Foruma beogradskih gimnazija i njihovog predsednika o malverzacijama u prosveti.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.08.2012.

22:10

Default images

"S obzirom da profesor Sokić (predsednik Foruma beogradskih gimnazija) nije svoje tvrdnje potkrepio konkretnim podacima i dokazima, mi ćemo, uz podršku Ministarstrva prosvete, zahtevati od MUP-a da ispita navode FBG-a", rekao je predsednik Skupštine Društva direktora škola Srbije Dejan Nedić.

Miodrag Sokić je u saopštenju FBG 27. avgusta tvrdio da je cena radnog mesta u prosveti na "crnom tržištu" oko 7.000 evra, što je izazvalo revolt direktora škola.

Na sastanak, kojem je prisustvovao i Sokić, pozvan je 21 direktor gimnazija, koliko ih ima u Beogradu, ali je došlo samo njih osam.

Direktori su zamerili Sokiću što nije izneo konkretne detalje povodom svoje tvrdnje u saopštenju. Pretpostavljaju, kako su naveli, da Sokić ima neka saznanja, ali da ne treba svi da budu u "istom košu". Sokić je novinarima nakon sastanka rekao da sve tačno što je FBG naveo u saopštenju 27. avgusta.

"Mi imamo konkretne podatke za sve neregularnosti vezane za zapošljavanje ljudi, liste tehnoloških viškova i sve ostalo što se događa kada su u pitanju zloupotrebe nekih direktora pri podeli časa", rekao je Sokić.

On je naveo da je Forum Ministarstvu prosvete prethodnih godina slao na desetine prijava na koje, kako tvrdi, nikada nije odgovoreno.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je pre dva dana od MUP-a da ispita tvrdnje Foruma o navodnim malverzacijama direktora pri zapošljavanju u beogradskim gimnazijama, što će, kako je danas najavljeno, učiniti i Društvo direktora škola.

Na Sokićevu tvrdnju ranije je reagovao i ministar Žarko Obradović navodeći da je svako ko ima podatke da direktor neke škole radi suprotno zakonu, obavezan to da prijavi državnim organima i da se sprovede istraga.

"Neprijavljivanje krivičnog dela je krivično delo", ukazao je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: