Želvoz najavio štrajk za utorak

Sindikalno-radnički pokret smederevskog Želvoza najavio je da će zaposleni 4. septembra započeti štrajk, ukoliko poslodavac ne ispuni njihove zahteve.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.08.2012.

18:16

Default images

Zahtevi sindikalno-radničkog pokreta iz Fabrike železničkih vozila su: isplata zarada za april i maj, overavanje zdravstvenih knjižica za najmanje tri meseca, kao i nadoknada troškova zaposlenima za period dok zdravstvene knjižice nisu bile overene, navedeno je u saopštenju.

Radnici traže i sporazum o dinamici isplate neisplaćenih zarada i obračunavanje zarade po minimalnoj ceni rada za vreme provedeno u štrajku.

Početak štrajka je planiran za 4. septembar, u sedam časova ujutru.

Posle raskida privatizacije Želvoza u aprilu 2011. Vlada Srbije je dva meseca kasnije imenovala nove organe upravljanja fabrikom.

SRP je upozorio da Upravni odbor donosi odluke koje su suprotne zakonu i aktima fabrike, navodeći da je o svemu tome obavestio državne institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: