Dve godine Centra za decu na NBG

Beograd -- Dnevni centar za decu na Novom Beogradu, koji se bavi resocijalizacijom dece koja detinjstvo provode na ulici, proslavio je dve godine uspešnog rada.

Izvor: B92
Podeli

"Rad sa decom koja žive i rade na ulici može dovesti do rezultata, a najbolji primer je rad ovog Centra. Od 70 štićenika koji su bili na ulici, sada je već 64 uključeno u sistem obrazovanja. Naš cilj je da ovoj deci pružimo šansu koju nisu imali njihovi roditelji", kazala je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić.

Prema njenim rečima, Centar na Novom Beogradu treba da bude primer ostalim opštinama kako se rešava problem dece koja detinjstvo provode na ulici prosjačeći i bez mogućnosti školovanja.

"Mi, kao opština, uvek ćemo učestvovati u ovakvim programima. Rezultati koje je ostavario Centar su zaista impresivni", kazao je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

On je prilikom proslave obećao da će Centar u najskorije vreme dobiti još prostora kako bi se što više dece sklonilo sa ulice.
Štićenici Centra upriličili su i program kojim su gostima prikazali svoje svakodnevne aktivnosti u Centru kao što su gluma i crtanje.

Centar za integraciju mladih koji rukovodi Dnevnim centrom za decu na Novom Beogradu osnovan je 2004. godine, a u njegov rad su uključeni stručnjaci i studenti odgovarajućih fakulteta.

strana 1 od 174 idi na stranu