SVM: Vlast destabilizuje lokal

Novi Sad -- Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara ocenilo da su političke stranke koje čine većinu na republičkom nivou izazvale nestabilnost u lokalnim vlastima.

Izvor: Beta
Podeli

"Manje-više u svim lokalnim sredinama su, negde vidljivo, negde za sada ispod površine, nastala politička kolebanja i nestabilnost, izazvana od strane političkih stranaka koje čine većinu na republičkom nivou", naveo je SVM u saopštenju.

Ta stranka je poručila da će se truditi da bude stabilizator političkih prilika na lokalnom nivou i dodala da neće raskidati sporazume koje je sklopila u opštinama i gradovima gde učestvuje u skupštinskoj većini.

"Ukoliko nezavisno od volje i namere SVM dođe do prekomponovanja većine u određenim lokalnim skupštinama, to će stranka prihvatiti kao činjenicu i prilagodiće se novonastaloj situaciji", piše u saopštenju.

Predsedništvo SVM je donelo odluku o izboru novog rukovodstva opštinskog odbora u Bečeju, s obzirom na to da su donedavni članovi opštinskog odbora SVM u Bečeju napravili koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, nakon čega su isključeni iz stranke.

strana 1 od 110 idi na stranu