Širi se požar kod Leposavića

Požar koji se tokom prethodne noći raširio prema selu Jošanica, u opštini Leposavić, lokalizovan je oko 18 sati.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.08.2012.

10:17

Default images

To je izjavio načelnik opštinskog odeljenja za elementarne nepogode Milenko Milentijević.

Milentijević je, u izjavi Tanjugu, rekao da su vatrogasne ekipe, radnici "Srbija-šuma", civilne zaštite i građani uspeli da lokalizuju požar koji je izbio tokom prethodne noći.

Radi se o požaru koji je izbio u selu Desetak i koji je juče lokalizovan, ali se tokom noći proširio prema selu Jošanica, objasnio je Milentijević, dodajući da je izgorelo oko 70 hektara niskog rastinja.

On je rekao da je gorela i borova šuma prema selu Gnježdane, ali da su vatrogasci uspeli da najnoviji požar lokalizuju najviše zahvaljujući teškoj mehanizaciji sa kojom su pravili takozvane proseke.

Milentijević je kazao da će dežurne ekipe ostati i tokom noći na terenu kako bi pratile da ne dođe do raspirivanja vatre koja je večeras stavljena pod kontrolu.

U prethodna dva dana vatrena stihija u selima iznad Leposavića je uništila oko 150 hektara šume i niskog rastinja. Zahvaljujući požrtvovanosti vatrogasaca i meštana, vatrena stihija nije uspela da stigne do kuća u selima Desetak i Gnježdane.

Pre desetak dana na planini Rogozni, na teritoriji opštine Leposavić, vatrogasci su uspeli da ugase veliki požar nakon višednevne borbe sa vatrom koja je uništila više od sto hektara šume.

Kolika je površina tačno zahvaćena ovim požarima i kolika je pričinjena šteta biće poznato tek nakon što nadležne ekipe iz opštine Leposavić i šumskog gazdinstva izvrše procenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: