Zarubac ubijen zbog bensedina?

Prema iskazima svedoka ubistva Nebojše Zarupca, štićenika centra "Sretenje", sveštenik Branislav Peranović je počeo da ga tuče jer je uneo bensedin u centar.

Izvor: Press

Sreda, 29.08.2012.

11:48

Default images

Kako piše Press, pozivajući se na iskaze svedoka tog ubistva u koje je imao uvid, Peranović je Zarupca tukao motkom od maslinovog drveta sa metalnim ojačanjem na vrhu. Štićenici tog centra, kojim je upravljao Peranović, inače su imali pravo da unose sve lekove osim trodona i metadona, što je isražnom sudiji potvrdila i Peranovićeva supruga.

Press piše da je imao u vid u iskaze svedoka ovog ubistva, i navodi da se iskazi Peranovića, koji se tereti da je odgovoran za smrt svog štićenika, i njegovih saradnika znatno razlikuju.

Nemanja Radosavljević Keba i Dragan Mitrev Mrvica su u iskazima datim policiji rekli da je Zarubac u centar došao sa odsustva "vidno pod dejstvom opojnih sredstava", zbog čega je pregledan i kod njega su tada nađene tablede bensedina.

Dežurni vaspitač mu ih je odmah oduzeo, a Dragan Mitrev Mrvica je policiji rekao da je 6. avgusta (kada je Zarubac kasnije preminuo), oko 20 časova Peranović naredio da se on dovede u njegovu porodičnu kuću u Jadarskoj Lešnici.

Mitrev i Radisavljević su rekli da su se u kamp vratili oko 21.30, a da ih je potom pola sata kasnije pozvao Peranović i rekao da je Zarubac nesrećnim slučajem preminuo.

Press piše da je imao uvid i u rešenje za sprovođenje istrage protiv Peranovića napravljen na osnovu njegovog iskaza, a u kom se opisuje kako je tukao štićenika i iz kog proizilazi da su njegovi sardnici sami, u jednom momentu, ušli u prostoriju u kojoj su bili Peranović i štićenik, što je znatno drugačije od onoga što su sami izjavili.

Naime, Peranović je najpre naredio Zarupcu da klekne na klupu i ispruži se preko stola, nakon čega je dohvatio motku od maslinovog drveta, s metalnim ojačanjem na vrhu, kojom ga je tukao po zadnjici, tabanima i leđima. Kada je primetio da se Zarubac uneredio poslao ga je da se opere, da bi potom opet nastavio da ga tuče. Međutim, u jednom momentu je Zarubac skočio, pokušavši da se odbrani i udari Peranovića, ali u tome nije uspeo.

Tada je, kako navodi Press detalje rešenja za sprovođenje istrage, Peranović udario Zarupca nogom u predelu grudi, dva puta, da bi ga zatim drugom nogom udario u stomak, a šakama po licu. Pošto je u prostoriji bilo klizavo obojica su pali i tada su Peranovićevi saradnici ušli u prostoriju.

Oni su primetili da se Zarubac opet uneredio pa su ga odveli u kupatilo, a nekoliko minuta kasnije pozvali su Peranovića kako bi mu rekli da Zarubcu nije dobro i da otežano diše.

Bržem rasvetljavanju ove tragedije trebalo bi da doprinese i obdukcioni nalaz , koji se očekuje do kraja nedelje, kada se završe hemijsko-toksikološke analize na VMA.

Peranović je u međuvremenu, pritvoren, a pokrenut je istražni postupak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: