I "Naši" na vlasti u Aranđelovcu

Promena lokalne vlasti nije zaobišla ni Aranđelovac iako su lokalni izbori tamo održani 2010. Loklanu vlast vodiće SNS i to sa većinom u kojoj je i SNP Naši.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2012.

16:09

Default images

Uz podršku SPS-a i Ujedinjenih regiona, dosadašnjih članova vladajuće većine, izglasano je nepoverenje predstavniku DS-a Vladimiru Gajiću. Na njegovo mesto predsednika opštine Aranđelovac večeras bi trebalo da bude izabran naprednjak Bojan Radović.

Dve godine posle lokalnih izbora, smena na čelu Aranđelovca. Umesto demokrata vlast preuzimaju naprednjaci kojima će podršku pružiti i dojučerašnje članice vladajuće koalicije, odbornici SPS-a i Ujedinjenih regiona.

Ono što Aranđelovac razlikuje od drugih opština je što će se prvi put u vladajućoj većini naći i pripadnici jedne desničarske organizacije.

To je SNP Naši, pokret koji je zabranio održavanje tribine Peščanika u ovom gradu ali i izveo akciju lepljenja table sa imenom Ratka Mladića u samom centru Aranđelovca.Podsetimo i da je Republičko javno tužilaštvo tražilo od Ustavnog suda zabranu ove organizacije.

Član pokreta SNP Naši Ivan Ivanović, koji je dobio mandat na listi Nove Srbije, nastaviće sa promocijom svojih ideja i za govornicom Skupštine Aranđelovca. Ivan Ivanović kaže da neće dozvoliti održavanje tribine "Peščanika", a ne odustaje ni od ideje da haški optuženik Ratko Mladić dobije ulicu u ovom gradu. "Sigurno to neće biti jedna od prvih akcija jer ima mnogo važnijih akcija koje ćemo organizovati u našem gradu. Ali nadam se da će u nekom budućem periodu kada se bude ustalila vladajuća većina biti jedna od akcija da Ratko Mladić dobije svoju ulicu", kaže za B92 Ivan Ivanović iz SNP Naši, koji je sada deo vladajuće većine u Aranđelovcu.

Sugestija iz centrale bila je presudna za ovaj dogovor, mada naprednjaci podsećaju da je to politička realnost jer su na izborima 2010. godine dobili najveću podršku.

"Postoje neke stvari koje su započete i koje su dobre i to niko ne može da ignoriše, neki infrastrukturi projekti koji su započeti. Nemamo razloga za sujetu i radićemo pre svega u interesu građana", kaže Bojan Radović, budući predsednik opštine Aranđelovac.

Socijalistima ne predstavlja problem što na polovini mandata menjaju koalicionog partnera. Takva odluka je postala realnost posle majskih parlamentarnih i predsedničkih izbora.

"Zbog boljeg funkcionisanja jednostavno mi moramo da zaboravimo na neka partijska neslaganja. Jedno je kada imate izbore i svi sučeljavamo programe i naravno da moramo da na prvom mestu gledamo interes naših sugrađana da Aranđelovac ide napred", kaže Nikola Obradović, iz SPS Aranđelovac.

Promena vlasti i prelazak dojučerašnjih koalicionih partnera na drugu stranu, za demokrate nisu iznenađenje. Dosadašnji predsednik opštine Vladimir Gajić iz DS-a pozdravlja najavu nove lokalne vlasti da će nastaviti započete poslove i najavljuje da će DS biti konstruktivna opozicija.

"Ovo su novonastale političke okolnosti u Srbiji, odluka URS i SPS je bila da upodobe lokalnu vlast sa republičkom. U to ime, ja na takav način razumem, veruju da će tako doprineti boljtiku Aranđelovca", rekao je Gajić.

Za razliku od većine opština, nova koalicija u Aranđelovcu imaće polovinu mandata na raspolaganju. Sledeći lokalni izbori u ovom gradu trebalo bi da budu održani 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: