Vlada ukida pretplatu na RTS?

Beograd -- Vlada Srbije će najverovatnije ukinuti pretplatu za Radioteleviziju Srbije tokom narednih nekoliko meseci, piše Blic.

Izvor: Beta, Blic
Podeli

Biće ukinuto još najmanje 35 neporeskih i parafiskalnih nameta koje plaćaju građani i privreda, citira Blic saznanja nedeljnika NIN koji će izaći u četvrtak, 30. avgusta.

Iako je prethodnih dana ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavljivao da će nova vlast uskoro ukinuti čak 104 od ukupno 371 neporeskog nameta kojim je opterećena privreda, biće ukinuto tek između 35 i 40 naknada, dok će ostatak biti preveden u regularni porez ili će se plaćati kao naknada za korišćenje javnog dobra, piše Blic.

Pored pretplate, biće ukinuti "firmarina" za preduzetničke radnje i mala preduzeća, slivnovodne naknade za šumsko, građevinsko i poljoprivredno zemljište, naknade za skloništa, šumarinu, naknade za motorna vozila koja zagađuju životnu sredinu.

Procenjuje se da bi građani i privreda tako mogli da uštede "od 10 do čak nekoliko desetina milijardi dinara" godišnje, piše Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu