"Papa u Jasenovac, pa u Srbiju"

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cele Italije Jovan izjavio je da bi papa Benedikt XVI, pre eventualne posete Srbiji, morao da ode u Jasenovac.

Izvor: B92

Nedelja, 19.08.2012.

10:42

Default images

Mitropolit Jovan je ocenio da bi poseta pape Srbiji bila korisna i da bi on, kada bi bio na mestu političara, "prešao preko svih prepreka ako bi papina poseta donela koristi Srbiji".

U intervjuu novosadskom "Dnevniku", mitropolit je naveo da smatra da bi, pre eventualne posete Srbiji, "papa morao da se pokloni senima stradalnika u Jasenovcu, kao što je prilikom posete Poljskoj odao poštu i žrtvama Aušvica".

On je dodao da je očekivao da je odlazak kardinala Josipa Bozanića u Jasenovac bio priprema za posetu pape Benedikta XVI, prilikom njegovog prošlogodišnjeg dolaska u Hrvatsku.

Mitropolit Jovan je kazao i da je eventualni dolazak rimskog pape na proslavu 17 vekova Milanskog edikta, iduće godine u Nišu, izuzetno kompleksno pitanje, ne samo zbog toga što se tada u Nišu ne bi pojavio ruski patrijarh.

"Kada bi papa došao u Niš, ceo događaj obeležavanja godišnjice Milanskog edikta pao bi u senku a svi ostali crkveni velikodostojnici praktično bi, u medijskim izveštajima, bili svedeni na papinog skutonošu", smatra mitropolit Jovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: