Damask pod kontrolom Asadove vojske

Damask -- Ceo Damask je pod kontrolom sirijske vojske, rekao je jedan general novinarima koji su obišli četvrt Tadamun, poprište žestokih borbi u sirijskoj prestonici.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Mi smo očistili sve četvrti Damaska, od Al-Midana do Mazeha, od Al-Hadžar al-Advada do Kadama...do Tadamuna", rekao je brigadni general koji je vodio vojnu operaciju u Tadamunu, a koji nije želeo da bude imenovan, preneo je AFP.

Sirijski general je saopštio da su režimske snage zauzele južni deo grada oko 14 sati po lokalnom vremenu i da je to poslednji bastion pobunjenika koji je vojska preuzela.

"Situacija u Damasku je odlična i stabilna", kazao je general i dodao da u gradu više nema oružanih grupa, osim pojedinaca "koji se kreću s jednog na drugo mesto samo da bi dokazali da postoje".

Nepoznata grupa napadača otela je ranije danas 48 iranskih vernika iz autobusa u Damasku.

U Damasku su 15. jula izbile žestoke borbe koje su trajale nekoliko dana i tokom kojih su pobunjenici zauzeli više delova prestonice, a na hiljade žitelja bilo je primorano da zbog bezbednosti napusti svoje domove.

Aktivisti sirijske antirežimske Opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Londonu, čije podatke nije moguće nezavisno potvrditi, saopštili su da je 13 ljudi ubijeno danas širom Sirije, od kojih šest u Damasku, gde su vođene žestoke borbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 294 idi na stranu