Iranski vernici oteti u Damasku

Nepoznata grupa napadača otela je danas 48 iranskih vernika iz autobusa u Damasku, izjavio je predstavnik iranske ambasade u sirijskom glavnom gradu.

Izvor: Tanjug

Subota, 04.08.2012.

15:25

Default images

"Naoružane terorističke grupe otele su 48 iranskih vernika na putu do aerodroma", izjavio je iranski diplomata Madžid Kamdžu.

On je naveo da se za sada ne zna šta se dalje desilo sa iranskim državljanima i dodao da ambasada i sirijske vlasti pokušavaju da uđu u trag otmičarima, javio je Frans pres.

Na stotine hiljada Iranaca svake godine putuje u Siriju kako bi posetili šiitsko svetilište, hram Zajnab u Damasku.

Iran važi za najsnažnijeg saveznika sirijskog predsednika Bašara al-Asada u obračunu sa sirijskim pobunjenicima, koji su uglavnom iz reda većinske sunitske verske zajednice i ogorčeni su što Iran, u kome šiiti čine većinu, daje podršku Asadu, koji je i sam šiit-alavit, navodi AFP.

U decembru prošle godine i u januaru ove, nekoliko desetina iranskih vernika i inženjera je oteto, ali je većina kasnije oslobođena.

U Siriji su nastavljeni sukobi režimskih i pobunjeničkih snaga. Mediji javljaju da je od jutros poginulo 13 osoba, kao i da su pobunjenici noćas napali zgradu državne televizije u Alepu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: